Proljeće

Novo razvedravanje i visoke temperature, a za vikend snijeg i led

Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stupnjeva.
Lifestyle / Flash | 14. 02. 2024. u 07:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U središnjim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima očekuje se pretežno oblačno vrijeme, uz postupno razvedravanje tijekom dana.

U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stupnjeva.

U Sarajevu jutro će biti pretežno oblačno, uz postupno razvedravanje tijekom dana. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 8 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Međutim, od vikenda (17./18.02.) najavljuje se promjena vremena s porastom oblačnosti i povremenim padalinama.

Od nedjelje, novo zahlađenje će donijeti snijeg, posebno u planinskim područjima.

U sljedećim danima i generalno tijekom treće dekade veljače, postoji mogućnost da snijeg zahvati i niže dijelove zemlje.

"Od vikenda(17./18.02.) promjena vremena uz porast naoblake i povremene padaline. Od nedjelje stiže novo zahlađenje s kojim će opet najprije snijega biti na planinama. U tijeku sljedećeg tjedna i generalno u trećoj dekadi veljače postoje šanse da snijega bude i u nižim krajevima.", navodi bh. meteo.
 
Građani se pozivaju da prate vremenske prognoze i budu spremni na ove promjene kako bi se pravilno pripremili za različite vremenske uvjete.

Kopirati
Drag cursor here to close